Informačná bezpečnosť - nové výzvy a riešenia - Hlaváč, Július
Faktory ovplyvňujúce súčasnú bezpečnostnú situáciu. Informačná vojna ako nová forma vojny na riešenie konfliktov. Nový fenomén hacking. Charakteristika hackera - útočníka. Skutočné príklady prelomenia informačných systémov vládnych inštitúcií. Výzvy pre informačnú bezpečnosť. Súťaž v simulácii informačného útoku ako možné riešenie na odhalenie bezpečnostnej diery a riešenie bezpečnosti informačného systému.