Rozvoj princípov sociálnej zodpovednosti v podmienkach globálnej ekonomiky - Šebestová, Jana
Globálna ekonomika a prispôsobovanie sa tomuto fenoménu súčasnosti. Problémy globalizácie v etickej rovine. Spoločenská zodpovednosť podnikania (CSR) v podmienkach 21. storočia posúva podnikateľské myslenie z pozície "iba zisk" k širšiemu chápaniu podstaty podnikania v zmysle 3P (profit, planet, people), kedy sa podnik orientuje nielen na ekonomický rast, ale aj na sociálne a environmentálne aspekty svojej činnosti. V septembri 2004 bola založená ISO - pracovná skupina, ktorej úlohou je vytvárať medzinárodné štandardy ako odporúčania v oblasti dodržiavania zásad a princípov CSR. Organizácie zaoberajúce sa globálnymi etickými problémami v oblasti podnikania