Etická dimenzia "leadershipu" - Šimoniová, Zuzana
Situácia v organizáciách je v dôsledku zmien a reforiem súčasnej doby mnohokrát neprehľadná a je živnou pôdou pre tunelovanie, lobbing, spreneveru, nekalú súťaž, atď. Pojem "leadership" nemá v slovenčine ekvivalent, príbuzným pojmom k nemu je "vedenie ľudí". Skúmanie problematiky leadershipu z etického hľadiska nám na Slovensku je známe len z prekladovej literatúry. Autorka príspevku zdôrazňuje, že chápanie leadershipu nemôžeme považovať za úplné bez toho, aby sme v jeho súvislosti nezvažovali aj jeho etickú dimenziu. Manažér verzus líder. Morálka v leadershipe. Morálny leadership znamená sústrediť sa na dosahovanie cieľov čestným spôsobom.