Kvalitatívne charakteristiky informácií - činiteľ ovplyvňujúci vzťah medzi účtovnou závierkou a jej používateľmi - Hurtoňová, Martina, 1977-
Finančné výkazníctvo a cieľ účtovných závierok. Užitočnosť účtovných závierok pre široký okruh používateľov pri ich ekonomickom rozhodovaní. Používatelia informácií z účtovnej závierky. Kvalitatívne charakteristiky účtovných informácií. Hierarchia kvalitatívnych charakteristík účtovných informácií podľa koncepčného rámca US GAAP a podľa kocepčného rámca IAS/IFRS.