Už aj Slovensko má normu ISO 22000 - Kerekréty, Jozef
Norma ISO 22000 Systémy manažérstva bezpečnosti potravín - Požiadavky na organizácie potravinárskeho reťazca má od 1. februára 2006 postavenie slovenskej technickej normy. Predmet normy. Prínos pre prax. Norma integruje známe kľúčové prvky zaistenia bezpečnosti potravín, ktorými sú: interaktívna komunikácia, systém manažérstva, kontrola nad rizikami.