Rezervy, podmienené záväzky a podmienené pohľadávky v kontexte Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor - Kordošová, Alena, 1970-
Cieľom IPSAS 19 - Rezervy, podmienené záväzky a podmienené pohľadávky je definovať rezervy, podmienené záväzky a podmienené pohľadávky, určiť okolnosti, za ktorých by mali byť rezervy vykazované, ako by mali byť oceňované a zverejňované. Štandard tiež vyžaduje, aby boli zverejnené spoľahlivé informácie o podmienených záväzkoch a podmienených pohľadávkach v poznámkach k výkazom účtovnej závierky tak, aby umožnili používateľom pochopiť ich charakter, časovosť a výšku.