Implementácia IAS 8 bilančná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby v slovenskej právnej úprave účtovníctva podnikateľov - Šlosárová, Anna
Transparentnosť a porovnateľnosť informácií v účtovných závierkach si vyžaduje rovnaký prístup k výberu a uplatňovaniu účtovných metód, účtovných odhadov a k oprave chýb vo všetkých vykazujúcich účtovných jednotkách. Uvedenú problematiku upravuje IAS 8 - Bilančná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyba, ktorý bol s účinnosťou od 1.1.2005 úplne prevzatý do slovenskej právnej úpravy účtovníctva podnikateľov. Analýza spôsobu implementácie problematiky riešenej v IAS 8 v slovenskej právnej úprave účtovníctva podnikateľov.