Čo nového prináša Zmluva o Ústave pre Európu - Šíbl, Drahoš
Doterajšie výsledky riešiteľského tímu výskumného projektu VEGA č. 1/2636/05, v ktorom sú rozoberané rozličné aspekty Ústavy pre Európu. Vznik a právne dôsledky Európskej ústavy. Inštitúcie Európskej únie -úlohy, postavenie a zmeny, ktoré prináša Zmluva o Ústave pre Európu. Analýza existujúcich a Ústavou navrhnutých súborov právnych aktov a rozhodovacích postupov. Rozdiel medzi súčasným právnym stavom a zmenami zahrnutými v Ústave. Vplyv referend na ratifikačný proces Ústavy.