Kultúrna segmentácia európskeho spotrebiteľa - Zorkóciová, Otília, 1954-
Kultúrna heterogenita medzi jednotlivými členskými krajinami Európskej únie ako významná bariéra skutočnej a úplnej integrácie európskeho kontinentu aj v oblasti spotreby. Kultúrna segmentácia jednotného európskeho trhu do 3 základných skupín. Charakteristika jednotlivých skupín podľa správania spotrebiteľa. Migračný pohyb a vyššie možnosti stretu nositeľov rôznych kultúr. Rastúci segment potenciálnych zákazníkov z radov imigrantov. Nevyhnutnosť vnímania kultúrnych rozdielov.