Slovensko - ukrajinská spolupráca - Smreková, Marta
Objektívne faktory všestrannej vzájomne výhodnej spolupráce medzi Slovenskom a Ukrajinou. Ukrajinsko - slovenské bilaterálne vzťahy a ich vývoj od 1.1.1993. Udržanie stability a prosperity v regióne. Medzivládne a medzirezortné dohody bilaterálnej spolupráce. Cezhraničná a medziregionálna spolupráca. Hospodárska spolupráca na základe Dohody o obchodno-ekonomickej a vedecko-technickej spolupráci. Perspektíva začlenenia Ukrajiny do Európskeho spoločenstva a predpoklady ďalšieho rozvoja bilaterálnych vzťahov.