Testovanie zníženia hodnoty goodwillu - Parišová, Renáta, 1977-
Postup pri testovaní goodwillu na zníženie hodnoty, ktorý stanovuje medzinárodný štandard IAS 36. Zníženie hodnoty majetku. Goodwill nadobudnutý v podnikovej kombinácii. Testovanie zníženia hodnoty goodwillu: 1. Identifikácia jednotky, ktorá vytvára peňažné prostriedky 2. Stanovenie spätne získateľnej sumy a účtovnej hodnoty identifikovanej jednotky 3. Alokácia goodwillu k jednotke, ktorá vytvára peňažné prostriedky 4. Testovanie goodwillu na zníženie hodnoty.