Exportná výkonnosť a konkurenčná schopnosť SR vybrané súvislosti - Knapik, Peter
Pohľad autora článku na štátom deklarované makroekonomické výsledky . Spochybnenie správnosti podpory zahraničnej investície firmy KIA. Nedostatočná podpora malých a stredných podnikov. Zlepšenie obchodnej bilancie SR a ostatných makroekonomických výsledkov prípravou vhodného podnikateľského prostredia. Chýbajúca koncepcia a efektívnosť v podpore zahraničných investícií. Slabá aktivita organizácie na podporu exportu a prílevu investícií SARIO. Porovnanie proexportnej politiky Českej republiky so Slovenskou republikou. Podmienky a možnosti zvyšovania konkurencieschopnosti SR.