Trendy vývoja e-marketingu - Mariaš, Miroslav
Schéma vývoja e-marketingu. Po období expanzie podnikových IS, období využívania softvérov CRM riadiacich vzťahy so zákazníkmi sa do popredia záujmu podnikateľov dostali systémy riadenia ponuky SCM (Supply Chain Management). Koncepcia SCM sa orientuje najmä na informačné zabezpečenie toku tovaru na jeho ceste logistickým kanálom. Význam SCM. SCM vytvára priaznivé prostredie na vytvorenie optimálnych vzťahov výrobcov, sprostredkovateľov, predajcov a konečných zákazníkov. Dve základné časti v SCM: SCP (Supply Chain Planning) - plánovanie procesu tvorby ponuky a splnenia zákazníckej požiadavky, SCE (Supply Chain Execution) - realizácia činnosti ponuky. Jej súčasťou sú dopravné a skladové systémy.