Preferenčný prístup rozvojových krajín na trh EÚ - Dobošová, Viera
Vzťahy rozvojových krajín a členských krajín Európskej únie v kontexte globalizačných a integračných procesov vo svetovom hospodárstve. Rozdelenie obchodných partnerov krajín EÚ na základe poskytovaných obchodných preferencií. Regionálne zoskupenie krajín ACP na vrchole pyramídy preferencií. Regionálna integrácia rozvojových krajín a podpora nárastu efektívnosti, konkurencieschopnosti a prílevu zahraničných investícií. Dopad charakteru poskytovaných preferencií na ich využitie a úspešnosť. Slovenský dovoz a vývoz ako súčasť existujúcich obchodných vzťahov EÚ s rozvojovými krajinami.