Faktory vplývajúce na zmenu marketingových stratégií v období globalizácie - Chebeň, Juraj
Marketingová stratégia - stratégia na funkčnej úrovni v podniku. Definovanie marketingovej stratégie. Globalizácia a jej hlavné črty. Faktory ovplyvňujúce formovanie a zmeny marketingovej stratégie podniku. Popísané faktory tvoria východiskovú bázu pre podniky, ktoré sa nachádzajú vo fáze transformácie a reštrukturalizácie a svoju marketingovú stratégiu ešte nemajú pevne stanovenú. Materiál by mal zároveň slúžiť ako učebná pomôcka na pochopenie jednotlivých vzťahov medzi prostredím podnikov, výrobnými faktormi podniku, podnikovými procesmi a strategickým rozhodovaním. Globalizácia predstavuje pre marketingovo orientované podniky príležitosť, pre nepripravené podniky veľkú hrozbu.