Konkurencieschopnosť ekonomiky SR po vstupe do EÚ a úlohy vysokých škôl - Baláž, Peter
Komerčné využívanie komparatívnych výhod ako jeden z faktorov presadenia sa na trhu. Realita podmienok na globálnych trhoch opierajúca sa o zvyšovanie pridanej hodnoty a rýchlu sofistikáciu výstupov. Výskumné a vzdelávacie inštitúcie ako nositelia konkurencieschopnosti. Presadzovanie vedomostnej ekonomiky. Vzdelávacie inštitúcie ako nositelia zmien. Konkurenčná výkonnosť slovenského školstva a celej výchovno-vzdelávacej sústavy ako predpoklad pre dlhodobú prosperitu krajiny. Investície do vysokého školstva.