Le marché du travail en Europe du point de vue des étudiants slovaques. Résultats de recherche des membres du Réseau PGV - Kita, Jaroslav
Charakteristika medzinárodného výskumu európskeho trhu práce. Výsledky výskumu prezentované tabuľkami: 1. Povolania preferované študentmi pred ich vstupom na vysoké školy. 2. Pracovné možnosti po skončení štúdií. 3. Vplyv vzdelania na mzdu. 4. Schopnosti, ktoré sú vyžadované na trhu práce od osôb s ekonomickým vzdelaním 5. Výška mzdy absolventa vysokej školy na Slovensku a v krajinách Európskej únie. 6. Plánujete založiť si vlastnú firmu po skončení štúdii? 7. Ako hodnotíte slovenský trh práce v porovnaní s inými krajinami EÚ? 8. Dôvody zamestnania študentov popri štúdiu. 9. Príčiny, prečo sa študenti nechcú zamestnať v krajinách EÚ.