Příčiny vzniku supply chain - Chromcová, Alena
Podnikateľské prostredie a hlavné motívy vzniku supply chain managementu. Nesúlad v reťazci a ako sa s ním vysporiadať. Rozhodujúcimi faktormi úspechu vo svete globálnej konkurencie sú schopnosť reagovať na nehomogénne požiadavky zákazníkov a nákladová efektívnosť. Nevyhnutnosť spolupráce všetkých partnerov, efektívnej integrácie a koordinácie dodávateľov, výrobcov, obchodu a logistických služieb.