Graduácia mier úmrtnosti v životných poisťovniach použitím štandardných tabuliek - Pacáková, Viera
Poisťovníctvo na Slovensku ako neodmysliteľná súčasť finančnej sféry. Trh životného poistenia a jeho vývoj v SR. Poistné riziko a miera úmrtnosti. Úmrtnostné tabuľky používané v poisťovníctve. Metódy graduácie úmrtnostných tabuliek. Graduácia použitím štandardných tabuliek. Praktická ukážka aplikácie.