Stratégia konkurencieschopnosti Slovenska do roku 2010 Národná Lisabonská stratégia
Vízia, základné ciele a hlavné politiky pre naplnenie oblastí: informačná spoločnosť, veda, výskum a inovácie, podnikateľské prostredie a vzdelávanie a zamestnanosť. Hlavné priority v oblasti rozvoja informačnej spoločnosti na Slovensku. Hlavné ciele v oblasti veda, výskum a inovácie. Zdravé podnikateľské prostredie. Hlavné priority v oblasti ľudských zdrojov.