Aplikácia jednej z metód viacrozmerného porovnávania na údaje za kraje SR za roky 1997 - 2003 - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Jednoduché metódy viacrozmerného porovnávania na porovnanie hospodárskej úrovne regiónov. Určenie charakteru ukazovateľov typu + a typu -. Stanovenie váh. Bodovacia metóda na stanovenie bodového ohodnotenia každého ukazovateľa pre porovnávané kraje. Dosiahnuté výsledky pri použití bodovacej metódy.