Information and knowledge systems in the operation of agricultural and food-processing enterprises - Kučera, Milan
V znalostnej a digitálnej ekonomike je hlavným konkurenčným faktorom úžitková hodnota. Tú nemožno dosiahnuť bez moderných technológií, modernej organizácie a riadenia výrobných i spoločenských procesov. Úroveň informatizácie rezortu pôdohospodárstva sa stále zvyšuje. Perspektívnou je implementácia znalostných systémov v poľnohospodárskych a potravinárskych podnikoch. Hlavný prínos je predovšetkým v uplatnení znalostnej bázy pre manažment pri zabezpečovaní operatívneho, taktického i strategického riadenia.