Čína za pätami obuvníkov motivuje - Jesný, Martin
Európska únia zaviedla dovozné clá, ktoré majú zabrániť ďalšiemu rastu dovozu koženej obuvi z Číny a Vietnamu. Priaznivci a odporcovia ciel v krajinách EÚ. Slovensko ostalo na strane zavedenia ciel. Európska únia tak chce ochrániť svoj trh obuvi proti nárastu dovozu lacnej čínskej obuvi. Slovenské obuvníctvo ponúka niekoľko spôsobov ako odolať náporu Ázie. Udržať výrobu obuvi na Slovensku znamená neustály boj.