Factors of successfulness of organic markets - Kretter, Anton
Aj keď o ekologickom spôsobe výroby na Slovensku sa hovorí už od 90. rokov minulého storočia, trh týchto produktov je stále iba vo fáze vzniku. Takmer 90 percent ekologickej poľnohospodárskej produkcie ide na export alebo sa predáva ako konvenčná produkcia. Na Slovensku je málo obchodov, v ktorých sa predávajú ekopotraviny. Článok skúma a determinuje faktory úspešnosti trhu ekoproduktov na vertikále poľnohospodársky podnik - spracovateľ - obchod - spotrebiteľ v smere aktivizácie trhu ekoproduktov na Slovensku.