Some aspects of the investment attractiveness of the Visegrad Group countries - Bielik, Peter
Prílev priamych zahraničných investícií do krajín V4 v rokoch 1994-2004. Atraktívnosť krajín strednej a východnej Európy, vrátane skupiny V4 v zmysle alokácie priamych investícií, ako aj ďalších faktorov, ktoré determinujú atraktívnosť regiónu pre zahraničného investora. Je dôležité neustále venovať pozornosť zvyšovaniu atraktívnosti pre alokovanie investícií, nakoľko krajiny V4 potrebujú zahraničný kapitál na modernizáciu svojich ekonomík. Dôležitý je nielen objem PZI, ale aj ich kvalita. Rast HDP v rokoch 2000-2007. Ceny práce vo vybraných krajinách.