Technické rezervy poisťovní v SR a ich umiestňovanie na finančných trhoch - Polavková, Katarína
Prehľad o systéme tvorby technických rezerv poisťovní na Slovensku, o legislatívne stanovených limitoch na investovanie ako i o realizovaných investíciách technických rezerv vybraných poisťovní pôsobiacich na Slovensku. Poisťovne by mali prehodnotiť manažment investičného portfólia a využiť rezervy najmä v oblasti posilnenia kvality aktív, aktívnejších zmien v štruktúre portfólia v závislosti od aktuálneho vývoja cien na kapitálovom trhu s využitím legislatívne stanovených limitov aj pre kótované akcie. Je to prioritný problém každej poisťovne, nielen tých, ktoré pôsobia na slovenskom poistnom trhu.