Parametrické a neparametrické metódy odhadu efektívnosti podnikov sieťových odvetví - Furková, Andrea, 1975-
Základné prístupy na odhad nákladovej efektívnosti ako nástroj regulátora pri meraní efektívnosti podnikov sieťových odvetví. Odhad nákladovej efektívnosti - neparametrické prístupy. Meranie nákladovej efektívnosti pomocou metódy DEA. Odhad nákladovej efektívnosti - parametrické prístupy. Metódy COLS ( corrected ordinary least squares) a SFA (stochastic frontier analysis). Cobb-Douglasova špecifikácia modelu. Modely panelových dát.