Ekonomická interpretácia teórie optimálneho riadenia - Mikušová, Nora, 1978-
V článku sú ukázané nutné podmienky optimalizácie pre úlohu optimálneho riadenia, pričom sa predpokladá, že konečná hodnota stavovej premennej je voľná. Úloha teórie optimálneho riadenia. Nutné podmienky existencie extrému. Vytvorenie Hamiltonovskej funkcie. Ekonomická interpretácia princípu maxima. Maximalizácia Hamiltonovskej funkcie. Riešenie úlohy.