Modely hodnotenia efektívnosti organizácií - Žabka, Marián
Data envelopment analysis (DEA) ako uznávaný moderný prístup hodnotenia výkonnosti organizácií. Úspešné aplikácie metódy v zdravotníctve, štátnej sfére a bankovníctve. Typy DEA modelov: 1. CCR model 2. BCC model 3. SBM model. Dekompozícia technickej efektívnosti: efektívnosť rozsahu a zmiešaná efektívnosť. Praktická aplikácia DEA modelov na vybraných bankách.