Predpokladaný rozvoj manažmentu v budúcnosti a požiadavky na prípravu manažérov - Porvazník, Ján
Poslanie manažérov v budúcnosti. Zmeny v manažmente očakávané v 21. storočí. Prechod od stratégie a plánovania k využívaniu príležitostí. Kompetentnosť manažéra. Manažér ako líder s rozvinutou celostnou inteligenciou (CQ). Vzdelávanie manažérov. Úroveň kompetentnosti slovenských manažérov. Nízka emočná inteligencia ako príčina zaostávania Slovenska v ekonomických aj spoločenských súvislostiach.