Daň z pridanej hodnoty po vstupe Slovenska do Európskej únie z hľadiska podnikateľskej sféry - Ďurinová, Ivona, 1964-
V oblasti dane z pridanej hodnoty (DPH) je na Slovensku zavedená od 1.1.2004 jedna daňová sadzba vo výške 19 percent. Od vstupu SR do Európskej únie je účinný nový zákon (č. 222/2004 Z.z.) o DPH s plne harmonizovaným systémom zdaňovania. Výsledky prieskumu, ktorým sa zisťovali názory podnikateľských subjektov na zmeny v oblasti DPH.