Analýza hlavných hedgeových stratégií - Stanovský, Zdeněk
Podrobná analýza vybraných hedgeových stratégií. Dôraz na stratégie, ktoré vykazovali v predchádzajúcich rokoch nadpriemerné výnosy. Convertible hedging (arbitrage). Riziko úrokovej miery. Úverové riziko. Riziko volatility. Kumulativné výnosy stratégie convertible arbitrage. Poklesy jednotlivých finančnýh indexov za posledních 7 rokov. Porovnanie výnosnosti stratégie convertible hedge. Korelácia startegie convertible hedge.