Akciové opce jako forma odměny - Jílek, Josef
Správa akciových spoločností spočíva v oddelení vlastníctva (akcionári) od riadenia firiem (vrcholové vedenie). Dôvody udeľovania akciových opcií. Odmeňovanie akciovými opciami. Vývoj účtovného zachádzania. Netransparentnosť akciových opcií ako nástroja odmeňovania. Návrhy na zmeny účtovania v USA a Európe. Účtovné zachytenie akciových opcií podľa IFRS 2 a IAS 32.