Problém nedokonalej internalizácie externých nákladov - prípad železničnej nákladnej dopravy - Némethyová, Lucia
Výsledky doterajšieho výskumu zameraného na analýzu dopadov nedostatočnej internalizácie externalít do cien dopravý na prepravný trh EÚ. Vplyvy nespravodlivého oceňovania cestnej a železničnej dopravy na komerciu nákladnej železničnej dopravy sú znázornené na konkrétnom obchodnom prípade v podmienkach slovenského a českého prepravného trhu. Autorka navrhuje a modeluje dopady implementácie konkrétnych opatrení - urýchleného zavedenia mýta azníženia poplatkov na železničnú dopravnú cestu.