Nepriame efekty priamych zahraničných investícií - Fifeková, Martina
Autorka na základe širokého spektra teoretických a empirických prác, ako aj využitím výsledkov vlastného výskumu, analyzuje podstatu, rozsah a formy nepriamych efektov priamych zahraničných investícií (spillovrov), faktory ovplyvňujúce ich vznik a ich dopady na ekonomiku krajiny. Pojem spillover, teoretické aspekty spillovrov, empirické dôkazy. Prehľad o existencii spillovrov v Českej a Slovenskej republike v porovnaní s ďalšími krajinami SVE a navrhuje hospodársko-politické nástroje a opatrenia, ktoré môžu zvýšiť rozsah pozitívnych externalít.