Milionárska daň - Sulík, Richard
Zavedenie milionárskej dane - zvýšenie daňového zaťaženia nadštandardných príjmov - zrušenie nezdaniteľného minima pre nadštandardné príjmy. Nezdaniteľné minimum - odpočítateľná položka - predstavuje sociálny aspekt v daňovom systéme, ktorý má pre najnižšie príjmové skupiny znížiť daňovú povinnosť. Pravidlá pre znižovanie nezdaniteľného minima na daňovníka. Legislatívny postup. Dopad na verejné financie. Stredná vrstva a nadštandardné príjmy. Princíp spravodlivosti.