Vzájomná interakcia kapitálového trhu, nezamestnanosti a ekonomického rastu v slovenskej ekonomike - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Súvislosti a problémy nezamestnanosti, kapitálové trhu a ekonomického rastu v Slovenskej republike. Tendencie hlavných ekonomických indikátorov v SR (2005-2008). Vzťah ekonomického rastu a zamestnanosti. Vzájomná závislosť medzi množstvom práce a veľkosti HDP. Okunov zákon. Prah rastu zamestnanosti. Porovnanie vývoja HDP a zamestnanosti za obdobie rokov 1991-2005. Vzťah ekonomického rastu a kapitálového trhu. Porovnanie veľkosti trhovej kapitalizácie akcií SR s trhmi vyspelých krajín Európskej únie.