K problematike vybraných ukazovateľov poistného trhu v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Slovenský poistný trh ako neoddeliteľná súčasť poistného trhu Európskej únie. Pôsobenie Slovenskej asociácie poisťovní (SAP) a Slovenskej asociácie maklérov v poisťovníctve (SAMP). Analýza vybraných ukazovateľov poistného trhu v Slovenskej republike v rokoch 2000-2004. Počet komerčných poisťovní na slovenskom poistnom trhu. Predpísané poistné v mil. Sk. Pomer životného a neživotného poistenia vo vybraných krajinách EÚ na celkovom poistnom trhu v r. 2003. Podiel členov SAP na predpísanom poistnom k 31.12.2004. Poistenosť v nových členských krajinách EÚ v r. 2003.