Harmonizácia účtovníctva Slovenskej republiky v kontexte Európskej únie - Krasňanská, Jarmila
Harmonizácia účtovníctva je v podmienkach postupujúcej globalizácie svetovej ekonomiky nevyhnutná. Vzniká potreba zblížiť jednotlivé národné systémy účtovníctva za účelom zrozumiteľnosti účtovného výkazníctva pre používateľov informácií z ktoréhokoľvek štátu. SR ako člen EÚ implementovala smernice Rady EÚ a postupne prijíma medzinárodné účtovné štandardy IAS/IFRS.