Vstup nových členov EÚ do systému ERM II - Kotlebová, Jana, 1969-
Vstup nových členov EÚ do ERM II a prijatie jednotnej meny novými členskými krajinami EÚ. Zafixovanie kurzu domácej meny k euru. Časový horizont vstupu nových členských krajín EÚ do ERM II a do eurozóny. Krajiny V4 a ich pripravovaný vstup do ERM II. Účasť v ERM II - jedna zo základných podmienok vstupu do EMU. Hodnoty stredného kurzu národných mien účastníkov ERM II voči euru.