Problémy transformácie výsledku hospodárenia podľa IFRS na základ dane z príjmov - Baštincová, Anna
Niektoré základné problémy vymedzenia účtovnej kategórie výsledok hospodárenia, súlad a rozdiely v tomto vymedzení v rámci slovenskej právnej úpravy a IFRS. Teoreticky je porovnávaný výsledok hospodárenia pri jeho transformácii na základ dane z príjmov. Vybrané slovenské podniky sú povinné zostaviť nielen konsolidovanú účtovnú závierku, ale od roku 2006 aj individuálnu účtovnú zavierku podľa IFRS. V dôsledku toho vzniká otázka, či sa má zdaňovať výsledok hospodárenia zistený podľa IFRS alebo nie. Ministerstvo financií SR vypracovalo postup transformácie výsledku hospodárenia na základ dane z príjmov.