Zhodnotenie finančnej situácie poisťovne Allianz, a. s. v Nemecku v období 2000-2004 - Kafková, Eva
V súčasnom období sa venuje mimoriadna pozornosť príprave predpokladov na prechod od Sloventnosti I na Solventnosť II, ktorej súčasťou je aj zhodnotenie finančnej situácie komerčných poisťovní. Autorky sa v príspevku zamerali na zhodnotenie finančnej situácie neživotnej poisťovne Allianz Versicherungs-AG v Nemecku, pretože hodnotiaca stupnica Standard & Poor´s má vyššiu výpovednú schopnosť pre poisťovne so značnou prevahou neživotného poistenia nad životným. Základné informácie a charakteristika poisťovne. Analýza základných ukazovateľov. Analýza súvahy a výkazu ziskov a strát. Analýza likvidity. Analýza rentability. Analýzy investičnej činnosti.