Veda a výskum na Slovensku v kontexte Lisabonskej stratégie - Gonda, Vladimír
Konkretizácia Lisabonskej stratégie pre potreby Slovenskej republiky. Štrukturálne reformy ako predpoklady pre dlhodobý a udržateľný rast. Projekt Minerva ako vládny program rozvoja znalostnej ekonomiky SR. Akčný plán Veda, výskum a inovácie. Financovanie vedy a výskumu na Slovensku. Vývoj celkových výdavkov na výskum a vývoj od roku 1999 do roku 2004. Vybrané problémy rozvoja vedy a výskumu v SR. Únik mozgov. Finančné nedocenenie vedeckých pracovníkov.