Kvalita a bezpečnosť potravín - starostlivosť o zákazníka - Polák, Matej
Zdravotná neškodnosť - základná požiadavka na potraviny na Slovensku a v EÚ. Kvalita a bezpečnosť potravín. Pojem "bezpečnosť potravín". Súčasný stav systému kvality a bezpečnosti potravín. Význam plánovanej normy kvality ISO 22000 - táto norma zasahuje celý potravinový reťazec, od výroby až k obchodným reťazcom. Nové normy kvality požadujú meranie monitorovania spokojnosti zákazníka. Starostlivosť o kľúčových zákazníkov. Preukazovanie kvality. Meranie spokojnosti zákazníka. Praktické problémy potravinovej bezpečnosti. Hlavné zásady pripravovanej normy ISO 22000. Najnovší legislatívny vývoj v systéme bezpečnosti potravín v EÚ. Novo vyvinutý predpis - hygienický balíček a jeho základné princípy.