Globální vývojové tendence na finančních trzích - Ducháčková, Eva
Analýza situácie na finančných, bankových a poistných trhoch v zmenených podmienkach na začiatku 21. storočia, ktoré vyplývajú z procesu globalizácie a v oblasti finančných služieb majú pozitívny vplyv na stabilitu finančného sektora a produktovú konvergenciu a na vyšší komfort. Finančné konglomeráty na finančných trhoch. Silné a slabé stránky integrácie bankových a poistných služieb. Vývojové etapy integrácie bankových a poisťovacích služieb. Vymedzenie pojmu bankopoistenie. Obmedzenia pre rozširovanie bankopoistenia z pohľadu poisťovacích služieb. Zmeny v regulácii ako dôsledok prepájania finančných služieb. Finančné zaistenie ako prejav integrácie finančných služieb.