Negativní vlivy společensko-ekonomických nerovností a mechanismy jejich regulace: argumenty z rozvojových zemí - Novotný, Josef
Ekonomický rast, ekonomické a neekonomické nerovnosti a znižovanie chudoby. Ekonomická kríza a príjmové nerovnosti. Spoločensko-ekonomické nerovnosti a ekonomická výkonnosť. Nerovnosť a ekonomická globalizácia. Mechanizmy regulácie nerovnosti v rozvojových krajinách.