Ľudstvo túži po senzáciách a chýbajú mu pozitívne vzory - Litomerický, Juraj
Spoločenské zmeny po roku 1989 a ich vplyv na hodnotový rebríček obyvateľstva SR. Chýbajúce pozitívne vzory v kultúre a medializácia negatívnych. Násilie v médiách a jeho vplyv na mládež. Dôležitosť formovania pozitívneho prístupu k životu.