Solventnosť v poisťovniach - jej súčasný stav a aplikácia v budúcnosti - Majtánová, Anna
Pojem solventnosť komerčných poisťovní. Preukazovanie solventnosti prostredníctvom testu miery solventnosti, ktorý vychádza zo smerníc Európskej únie. Smernica Európskej únie Solvency II - výzva a súčasne požiadavka blízkej budúcnosti. Hlavné ciele smernice. Koncept troch pilierov Solvency II. Otázka pripravenosti európskych poisťovní na Solvency II.