Vplyv informačných systémov na podnikové procesy - Čarnický, Štefan
Hodnota prínosu manažérskeho informačného systému je dynamická veličina, ktorá sa mení v čase v závislosti od veľkosti podniku, od cieľov podniku a mnohých ďalších ukazovateľov. Prínosy z informačných systémov/informačných technológií. Dôležité je zadefinovať ukazovatele výnosov z IS a stanoviť spôsob ich vyhodnocovania. Metodika "kontinuita hodnoty". Vplyv informačných technológií na podnikové procesy. V oblasti hlavných procesov sa skúmala vstupná logistika, výroba resp. služby, výstupná logistika a odbyt. V oblasti podporných procesov sa sledovala administratíva, riadenie ľudských zdrojov, technologický rozvoj, obstarávanie a marketing. Sledovanie zavedenia a následne spokojnosti používateľov. Vyhodnotenie výsledkov.