Medzinárodné zadlženie rozvojových krajín - Sládková, Zuzana
Príčiny vzniku a vývoj zahraničnej zadlženosti rozvojových krajín. Politická a hospodárska situácia v rozvojových krajinách v 60. 70. 80. a 90. rokoch. Vývoj vonkajšieho zadlženia rozvojových krajín v rokoch 1988 - 1998. Zadlženosť rozvojových krajín a prepad ich ekonomického rastu. Prístupy k regulácii zadlženosti. Program Medzinárodného menového fondu - program prísneho šetrenia. Riešenie dlhov na platforme Parížskeho a Londýnskeho klubu. Program HIPC - iniciatíva MMF a Svetovej banky k oddlženiu 30 najchudobnejších krajín.